Jos Gubbels | onderwijs, accomodaties en financiën

Jos Gubbels | onderwijs, accomodaties en financiën

Goed onderwijs opent deuren

Mijn naam is Jos Gubbels en ik woon in Grubbenvorst. Ik heb de laatste jaren op Obs Weisterbeek in Horst, gewerkt als directeur. Weet je, ik heb denk ik een van de mooiste beroepen gehad. Werken met kinderen. Boeiend en dankbaar. Een uitdaging: zorgen dat kinderen zich lekker in hun vel voelen en hun helpen het beste uit zich zelf te halen zodat ze gelukkige en zelfstandige mensen worden met eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Daarom moeten kinderen gelijke kansen krijgen. Kunnen kinderen door armoe niet meedoen dan moeten ze geholpen worden zodat ze volwaardig kunnen meedoen aan het sociale leven. Ouders kunnen dan terecht bij Stichting Leergeld. 

Ik ben nog steeds actief in het onderwijs. Ik leer kinderen van nieuwkomers de Nederlandse taal en het is mooi om te zien hoe snel kinderen dat oppakken. De laatste vier jaar was ik raadslid en heb ik me sterk gemaakt voor VVE, vroeg en voorschoolse educatie en voor peuterspeelzaal werk in elke kern. Maar met name voor goede huisvesting voor scholen, geschikt voor modern en eigentijds onderwijs. De scholen in Meterik en Kronenberg zijn al aangepast en het Integraal Kindcentrum de Stip tussen Tienray en Swolgen is dit schooljaar in gebruik genomen. 

Nu is de Weisterbeek aan de beurt. Maar hier wordt het hele gebied opnieuw ingericht. Hier heb ik drie scenario’s. Wij gaan voor de derde met veel openbaar groen met het IKC, school en opvang én een buurthuis en beperkte woningbouw.

Ook de volgende 4 jaar wil ik weer als raadslid mijn stinkende best doen voor u en onze kinderen. Voor gelijke kansen voor alle kinderen en jongeren, voor verdere scholenbouw: Sevenum staat op het lijstje. Maar vooral ook voor goede en tijdige jeugdzorg, wat het ook moge kosten. Want ook jongeren moeten de kans krijgen om gelukkige, veerkrachtige en zelfredzame mensen te worden.

 


Volledige kieslijst